Nacista u hrvatskoj Farmi? (FOTO)

Da su emisije reality karaktera odavno pregazile sve moralne barijere pri čemu u svrhu što bolje gledanosti ne biraju iskoristiti najveće ljudske patnje, tuge i boli, svima je poznato. Medjutim komšije Hrvati su otišli korak dalje. Poslednjih godina sve se češće događa da u izolaciju ulaze osobe s dosijeima ili one protiv kojih su sudski postupci u toku kao i ljudi koji se otvoreno hvale nasiljem.

Dok se u Srbiji uveliko priča o Zadruzi u Hrvatskoj je glavni rijaliti i dalje Farma, format dobro poznat našoj javnosti.

Pre nekoliko dana u  Hrvatsku verzije “Farme” j e ušao Srećko Vučić (zanimljivog prezimena 🙂 ) koji se opisao kao “komunikativna osoba koja voli šalu na svoj račun”. Doduše, nimalo šaljive nisu tetovaže po njegovom telu i rukama. Dok mu je po prsima ispisan nacistički pozdrav “Sieg Heil”, na rukama ima istetovirano nacistički simboli.

Srećko je 2008. godine bio glavni lik dokumentarnog filma Srećko reditelja Darija Lonjaka.

“Znači, ako ti ja kažem ‘odi po kruh’, ima da ideš odmah ili ću te ja razbit…” objasnio je Srećko svoje dijagnoze i nastavio: “Što će ti reći da mi neki put dođe da uzmem kalašnjikov, potučem pola sela i zadnji metak ostavim za sebe.

Zbog ove izjave se digla velika frka u hrvatskoj javnosti, pitajući se da li je osoba sa ovakvom dijagnozom zaista pogodna da udje u izolaciju sa drugim ljudima, koliko je sve to bezbedno. Nova TV na kojoj se emituje ovaj format izašao je sa sopštenjem :

“Pre ulaska na Farmu učesnici produkciji emisije dostavljaju lekarsku potvrdu o psihofizičkom stanju i potvrdu o nekažnjavanju. Nakon osnovnog testiranja, po potrebi produkcija se dodatno savetuje sa lekarima i psiholozima. Navedeni kandidat je prošao sva potrebna dodatna testiranja. Na temelju priložene lekarske dokumentacije kandidat je prošao niz dodatnih testiranja te je produkcija shodno tome i savetovanja sa lekarima i psiholozima donela odluku da ne postoji nikakva prepreka za ulazak u Farmu”,

Najveći deo odgovornosti svakako snose producenti emisije Farma koji su na ovako nešto sigurno računali.

No, tresla se gora rodio se miš. U hrvatskoj javnosti je slična atmosfera kao i kod nas. Kritike na račun rijaliti programa pljušte na sve strane, dok piplmetri beleže sve veću i veću gledanost. Da li je u pitanju licemerno društvo ili nešto drugo videćemo u godinama koje dolaze.

 

 

 

Ako nas do sad niste zapamtili

Preporučujemo vam da zapratite našu FB stranicu, jer mi pišemo drugačije vesti 🙂

https://www.facebook.com/zadruga2.org

Post Author: zadruga2

1 thought on “Nacista u hrvatskoj Farmi? (FOTO)

    Vlada

    (September 21, 2018 - 8:13 pm)

    Samo hleba i igara. Iskoriscenje psihologije prosecnog coveka u cilju bogacenja. Ne mislim na ucesnike rijalitija vec na “projektante”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.