Lepi Mića – Srpska verzija Tompsona ili patriota koji je nekako zaglavio u rijaliti svetu?

Miroslav Pržulj, poznatiji kao Lepi Mića, je srpski pevač rođen 1. januara 1959. godine. Poreklom je iz Bosne i Hercegovine. U Sarajevu je radio kao kelner, a u međuvremenu je upisao Srednju muzičku školu. Na muzičkoj sceni je aktuelan od 1989. godine i za to vreme je snimio 9 albuma. Tokom rata u Bosni preselio je u Beograd.

Živi u centru Beograda, kako kaže u ženinom stanu. Po kulisama se može čuti priča da to nije ženin stan već da je on u stvari ratni profiter i da je organizovao privatne razmene ratnih zarobljenika za 10.000 maraka u Sarajevu. Nismo uspeli naći potvrdu ovih navoda sa pouzdanih internet izvora pa pretpostavljamo da je u pitanju trolovanje odredjenih grupa u internet zajednici.

2013. godine je učestvovao u rijaliti šou programu „Farma“, ali je diskvalifikovan zbog govora mržnje. Nakon toga učestvovao je i u Farmama 5, 6, 7 i 8 kao i u Zadruzi 1. Trenutno je učesnik Zadruge 2. Sebe naziva srpskim patriotom i nacionalistom koji voli svoj narod, ali u tome vidi i razlog zbog kojeg nije dostigao popularnost i slavu koju smatra da zaslužuje. Važi za konfliktnu ličnost jer se u medijima prepucavao sa mnogim kolegama, a neki od njih su Šerif Konjević i njegov kum Nazif Gljiva koji je, takođe, bio na „Farmi“ a kako su mediji pisali proveo je 5 godina u zatvoru zbog džeparenja.

Mićin kum Nazif Gljiva FOTO: printscreen YOUTUBE

1989. godine objavljuje svoj prvi album „Rulet sreće“ , 1990. godine album „Sad kad se rastajemo“  1992. godine album „Krvava svadba“  1993. godine album „Pravoslavci“  1996. godine album „Ženo plave kose“ 1998. godine album “ Svaka me zima na tebe sjeća“  2001. godine album „Srbima za sva vremena“ 2008. godine album „Oj, Srbijo, majko moja

Najkontravezniji album objavljuje 1994. godine album „Gdje cvjetaju božuri“. Najgledanija pesma danas na Jutjubu je pesma Muslimani, bolje da vas nema (dok mu je sam kum musliman),  koja i dan danas izaziva velike kontraverze medju posetiocima ove mreže. Ispod videa su hiljade komentara prepucavanja i mržnje medju stanovnicima brdovitog Balkana.

Da li je Lepi Mića zaista bio patriota ili ratni huškač za koga kasnije nije bilo prostora u medijima u Srbiji (za razliku od hrvatskog Tompsona koji i dan danas uživa veliku pažnju njihovih medija), ostaje na vama da procenite. Svakako da je svoju želju za slavom uspeo da ostvari, ne po pesmama već po izuzetno oštrim stavovima, groznim uvredama i nepristojnom ponašanju (Jer to narod voli, zar ne?). Ono što je primetno je da je od momka u vojničkoj uniformi postao urbani “gospodin”, da ne kažemo hipster stari.

Delovi biografije preuzeti sa: https://www.biografija.org/muzika/lepi-mica/

 

Ako nas do sad niste zapamtili

Preporučujemo vam da zapratite našu FB stranicu, jer mi pišemo drugačije vesti 🙂

https://www.facebook.com/zadruga2.org

Post Author: zadruga2

Leave a Reply

Your email address will not be published.